Jawatan Kosong JPNIN (Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional)Kerajaan Swasta Terkini Jun 2018

Jawatan Kosong JPNIN (Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional)

www.jawatanter.com menyediakan perkhidmatan PERCUMA kepada pengguna portal. Tiada sebarang bentuk pembayaran atau yuran dikenakan secara langsung atau tidak langsung, di dalam mana-mana permohonan, pendaftaran atau apa jua keadaan.

Jawatan Kosong JPNIN (Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional) - JPNIN (Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional) ialah Agensi peneraju untuk memelihara, meningkat dan memperkukuhkan perpaduan dan keharmonian masyarakat di Malaysia. Untuk meningkatkan kinerja JPNIN (Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional) mebutuhkan sumber daya manusia dengan membuka Jawatan Kosong Terkini untuk bergabung menjadi bagian dari JPNIN (Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional) melalui Rekrutmen Jobs Terkini JPNIN (Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional) sebagai berikut :
Jawatan Kosong JPNIN (Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional) - JPNIN (Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional) mempunyai Visi mempertingkatkan dan memperkukuhkan perpaduan dan keharmonian masyarakat berasaskan Perlembagaan Persekutuan, Rukun Negara dan Gagasan 1 Malaysia.


JPNIN (Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional) telah berkembang dalam memenuhi cabaran dan tuntutan masyarakat. Dalam usaha untuk meningkatkan kualitas yang ada di Malaysia, JPNIN (Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional) mementingkan tenaga kerja sebagai sebahagian tulang belakang untuk mencapai misi dan visinya. Untuk itu JPNIN (Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional) mencari pemuda - pemudi terbaik yang sangat cekap dan bermotivasi diri untuk mengisi Iklan jawatan kosong terkini 2017.

Dalam rangka memperluaskan jaringan jobs jawatan kosong terkini November 2017 dan untuk memenuhi keperluan sumber daya manusia JPNIN (Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional) di Jawatan Terkini kedudukan : PELUANG KERJAYA JAWATAN KOSONG

Pada hari ini bulan November 2017 JPNIN (Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional) kembali membuka kesempatan berkarir atau membuka Iklan Jawatan Kosong Terkini November 2017 untuk lulusan terbaru dengan kelayakan sebagai berikut :

Jawatan Kosong JPNINPeluang Kerjaya :

Iklan Jawatan Kosong  di Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional  Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur. Tawaran dibuka kepada semua calon yang berkelayakan.


1. Penolong Guru Tabika Perpaduan Gred N 11 (Kontrak)Syarat Lantikan :

Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut :
 • Terdiri daripada Warganegara Malaysia;
 • Berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan ; dan
 • Lulus peperiksaan PMR dengan kelulusan yang setaraf, sekurang-kurangnya tiga kepujian subjek utama, mendapat kepujian dalam Bahasa Malaysia dan lulus Bahasa Inggeris serta Mathematik.


2. Guru Tabika Perpaduan Gred S29 (Kontrak)DESKRIPSI TUGAS :

Bertanggungjawab menguruskan pendaftaran kanak-kanak ke tabika melaksanakan tugasan mengajar, mengurus rekod dan dokumentasi pengajaran dan pembelajaran kanak-kanak, merancang aktiviti pengajaran tahunan, menyiapkan laporan bulanan kelas, mengendalikan semua fail ISO yang digunapakai di tabika, membuat penilaian berterusan tentang perkembangan kanak-kanak serta tugas-tugas lain yang diarahkan dari semasa ke semasa.


Syarat Lantikan :

Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut :
 • Terdiri daripada Warganegara Malaysia;
 • Berumur tidak kurang daripada 20 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
 • Diploma Pendidikan Awal Kanak-Kanak yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya
 • Permohonan daripada Pegawai Kerajaan yang sedang berkhidmat hendaklah dikemukakan melalui Ketua Jabatan masing-masing mengikut Peraturan 17 Bab A Lantikan Dan Kenaikan Pangkat 2005.Berkas Persyaratan :
 • Borang Permohonan, muat turun DISINI
 • Gambar terkini (berukuran passport)
 • Salinan Kad Pengenalan, 
 • Sijil Kelahiran, 
 • Sijil Kelulusan Akademik, 
 • Sijil Berhenti Sekolah, 
 • Sijil Peperiksaan PMR (untuk Penolong Guru Tabika Perpaduan)
 • Salinan Lesen Memandu sebagai dokumen tambahan.
 • Dokumen sokongan yang berkaitan


Catatan :
 • Iklan Jobs 2017 JPNIN Tarikh tutup : 14 November 2017
Bagaimana anda berminat dengan jawatan kosong di JPNIN ?
Jika anda berminat dengan jawatan kosong terkini November 2017 ini yaitu yang memberikan maklumat kepada anda tentang : Iklan Jawatan Kosong JPNIN, Sila hantar Dokumen Borang permohonan lengkap (dalam 3 salinan) via POS/KURIR ke alamat seperti berikut ini :


Pengarah
Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional
Jabatan Perdana Menteri
Tingkat 9, Bangunan Sultan Iskandar
Jalan Simpang Tiga
Peti Surat 2384
93250 Kuching
Sarawak

Pautan : Jawatan Kosong JPNIN

Untuk Peroleh iklan jawatan kosong terkini bulan Jun 2018 lainnya sila ikuti link kami yang ada dibawah ini. Disamping itu anda juga bisa mendaftarkan Email anda kepada kami untuk peroleh Update Iklan Jawatan Kosong terkini dari kami baik jawatan kosong berkanun, kerajaan atau jawatan kosong swasta serta kerani secara GRATIS atau anda juga bisa mengikuti Fanspage kami di Facebook yang juga selalu update iklan jawatan kosong terkini 2018 setiap harinya. Terimakasih atas lawatannya dan semoga sukses peroleh Jobs yang anda inginkan.

= JOM LANGGAN IKLAN JAWATAN KOSONG TERKINI =

Sila Daftar Emel anda untuk Peroleh dari kami secara PERCUMA / GRATISS
jawatanter ( Iklan Jawatan Kosong Terkini Jun 2018 )
Jangan lupa silahkan bantu kami menyebarluaskan iklan jawatan kosong terkini bulan Jun 2018 ini, Agar rakan, saudara atau keluarga anda yang kesulitan mencari jawatan kosong bisa mengetahui iklan jawatan kosong hari ini dan cepat memperoleh jobs, yaitu cukup dengan :
 • "KLIK" tombol "G+1" ==>
 • "Recommend" dan "Share" ==>
 • "Follow@iklan_jawatan" ==>
jangan lupa meletakan link www.jawatanter.com sebagai sumber iklan.

No comments:

Post a Comment