Jawatan Kosong Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM)Kerajaan Swasta Terkini Jun 2018

Jawatan Kosong Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM)

www.jawatanter.com menyediakan perkhidmatan PERCUMA kepada pengguna portal. Tiada sebarang bentuk pembayaran atau yuran dikenakan secara langsung atau tidak langsung, di dalam mana-mana permohonan, pendaftaran atau apa jua keadaan.

Jawatan Kosong Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) - Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia atau Forest Research Institute Malaysia (FRIM) merupakan sebuah agensi kerajaan Malaysia di bawah Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar Malaysia. Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) ialah salah sebuah institusi yang terkemuka dalam penyelidikan perhutanan tropika di dunia. Untuk meningkatkan kinerja Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) mebutuhkan sumber daya manusia dengan membuka Jawatan Kosong Terkini untuk bergabung menjadi bagian dari Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) melalui Rekrutmen Jobs Terkini FRIM sebagai berikut :Jawatan Kosong Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) - Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia atau Forest Research Institute Malaysia (FRIM) ditubuhkan pada tahun 1929, FRIM yang dahulunya dikenali sebagai Institut Penyelidikan Perhutanan (IPP) menjadi sebuah badan berkanun sepenuhnya dengan ditadbir oleh Lembaga Penyelidikan dan Pembangunan Perhutanan Malaysia (MFRDB) di bawah Kementerian Perusahaan Utama pada 1985.

Fungsi FRIM adalah di bawah garis panduan yang disediakan oleh Lembaga Penyelidikan dan Pembangunan Hutan Malaysia (MFRDB). MFRDB telah diwujudkan di bawah Akta MFRDB 1985, hasil daripada penyusunan semula Institut Penyelidikan Hutan (FRI). FRI pada asalnya adalah sebuah unit di Jabatan Perhutanan Semenanjung Malaysia yang bertukar menjadi sebuah badan berkanun yang dikenali sebagai Institut Penyelidikan Hutan Malaysia (FRIM). FRIM adalah bertanggungjawab kepada MFRDB yang diletakkan di bawah Kementerian Perusahaan Utama.


Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) telah berkembang dalam memenuhi cabaran dan tuntutan masyarakat. Dalam usaha meningkatkan kualitas yang ada di Malaysia, Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) mementingkan tenaga kerja sebagai sebahagian tulang belakang untuk mencapai misi dan visinya. Untuk itu Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) mencari pemuda - pemudi terbaik yang sangat cekap dan bermotivasi diri untuk mengisi Iklan jawatan kosong terkini 2017.

Dalam rangka memperluaskan jaringan jobs jawatan kosong terkini Oktober 2017 dan untuk memenuhi keperluan sumber daya manusia Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) di Jawatan Terkini kedudukan : PELUANG KERJAYA JAWATAN KOSONG

Pada hari ini bulan Oktober 2017 Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) kembali membuka kesempatan berkarir atau membuka Iklan Jawatan Kosong Terkini Oktober 2017 untuk lulusan terbaru dengan kelayakan sebagai berikut:

Jawatan Kosong Institut Penyelidikan Perhutanan MalaysiaPeluang Kerjaya :

Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM), sebuah agensi penyelidikan utama dalam bidang perhutanan negara ini di bawah Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar mempelawa calon-calon yang berkelayakan, komited dan bertanggungjawab untuk mengisi kekosongan jawatan berikut :


1. PEGAWAI PENYELIDIK
2. PEMBANTU PENYELIDIK
3. PENGAWAS HUTAN
4. PENOLONG PEMELIHARA HUTAN
5. PENOLONG PEGAWAI PENYELIDIK
6. PEMBANTU KEMAHIRAN
7. PEMBANTU AWAM
8. PEMBANTU AWAM
Catatan :
  • Iklan Jobs 2017 FRIM Tarikh tutup : 13 Oktober 2017
  • Hanya calon-calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk temu duga.
  • Pemohon-pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 3 bulan dari tarikh tutup iklan ini hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.Bagaimana anda berminat dengan jawatan kosong di FRIM ?
Jika anda berminat dengan jawatan kosong terkini Oktober 2017 ini yaitu yang memberikan maklumat kepada anda tentang : Iklan Jawatan Kosong Institut Penyelidikan Perhutanan, Sila hantar Sebarang Lamaran SECARA TALIAN (ONLINE) di laman sesawang dibawah ini :


Pautan : Jawatan Koson FRIM

Untuk Peroleh iklan jawatan kosong terkini bulan Jun 2018 lainnya sila ikuti link kami yang ada dibawah ini. Disamping itu anda juga bisa mendaftarkan Email anda kepada kami untuk peroleh Update Iklan Jawatan Kosong terkini dari kami baik jawatan kosong berkanun, kerajaan atau jawatan kosong swasta serta kerani secara GRATIS atau anda juga bisa mengikuti Fanspage kami di Facebook yang juga selalu update iklan jawatan kosong terkini 2018 setiap harinya. Terimakasih atas lawatannya dan semoga sukses peroleh Jobs yang anda inginkan.

= JOM LANGGAN IKLAN JAWATAN KOSONG TERKINI =

Sila Daftar Emel anda untuk Peroleh dari kami secara PERCUMA / GRATISS
jawatanter ( Iklan Jawatan Kosong Terkini Jun 2018 )
Jangan lupa silahkan bantu kami menyebarluaskan iklan jawatan kosong terkini bulan Jun 2018 ini, Agar rakan, saudara atau keluarga anda yang kesulitan mencari jawatan kosong bisa mengetahui iklan jawatan kosong hari ini dan cepat memperoleh jobs, yaitu cukup dengan :
  • "KLIK" tombol "G+1" ==>
  • "Recommend" dan "Share" ==>
  • "Follow@iklan_jawatan" ==>
jangan lupa meletakan link www.jawatanter.com sebagai sumber iklan.

No comments:

Post a Comment