Jawatan Kosong Majlis Amanah Rakyat (MARA)Kerajaan Swasta Terkini Jun 2018

Jawatan Kosong Majlis Amanah Rakyat (MARA)

www.jawatanter.com menyediakan perkhidmatan PERCUMA kepada pengguna portal. Tiada sebarang bentuk pembayaran atau yuran dikenakan secara langsung atau tidak langsung, di dalam mana-mana permohonan, pendaftaran atau apa jua keadaan.

Iklan Jawatan Kosong Majlis Amanah Rakyat (MARA) - Majlis Amanah Rakyat (MARA) merupakan sebuah agensi di bawah Kementerian Pembangunan Usahawan Malaysia. MARA dibentuk pada 1 Mac 1966 di bawah Akta Parlimen sebagai sebuah badan berkanun dan autonomi. MARA dibentuk untuk memajukan, menggalakkan, memudahkan serta menjalankan pembangunan pendidikan, ekonomi dan kemasyarakatan dalam persekutuan dan khususnya dalam kawasan-kawasan luar bandar. Untuk meningkatkan kinerja serta mencapai visi misi nya, Majlis Amanah Rakyat (MARA) mebutuhkan sumber daya manusia dengan membuka Jawatan Kosong Terkini untuk bergabung menjadi bagian dari MARA melalui Rekrutmen Jobs Terkini Berkanun MARA sebagai berikut :Iklan Jawatan Kosong Majlis Amanah Rakyat (MARA) - Majlis Amanah Rakyat (MARA) telah berkembang dalam memenuhi cabaran dan tuntutan masyarakat. Dalam usaha meningkatkan kualitas yang ada di Malaysia, Majlis Amanah Rakyat (MARA) mementingkan tenaga kerja sebagai sebahagian tulang belakang untuk mencapai misi dan visinya. Untuk itu Majlis Amanah Rakyat (MARA) mencari pemuda - pemudi terbaik yang sangat cekap dan bermotivasi diri untuk mengisi Iklan jawatan kosong terkini 2017.

Dalam rangka memperluaskan jaringan jobs jawatan kosong terkini Januari 2017 dan untuk memenuhi keperluan sumber daya manusia Majlis Amanah Rakyat (MARA) di Jawatan Terkini kedudukan : PELUANG KERJAYA JAWATAN KOSONG

Pada hari ini bulan Januari 2017 Majlis Amanah Rakyat (MARA) kembali membuka kesempatan berkarir atau membuka Iklan Jawatan Kosong Terkini Bulan Januari 2017 untuk lulusan terbaru dengan kelayakan sebagai berikut :

Jawatan Kosong Majlis Amanah Rakyat (MARA)


Peluang Kerjaya :

Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia dan anggota MARA yang sedang berkhidmat di dalam perkhidmatan tetap, kontrak ataupun sambilan yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan seperti yang dinyatakan di bawah ini :


PEGAWAI EHWAL EKONOMI

 • Klasifikasi Perkhidrnatan : Ekonomi
 • Kumpulan Perkhidmatan : Pengurusan dan Profesional
 • Gred : E41
 • Jadual Gaji : RM 2,083.00 (minima) RM 9,549.00 (maksima)
 • Taraf Jawatan : Tetap / Kontrak 


SYARAT PERMOHONAN : 

Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut :
 • warganegara Malaysia; 
 • berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan 
 • Ijazah :
  • ijazah sarjana muda dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
  • Ijazah sarjana muda kepujian dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang di iktiraf setaraf dengannya
  • Ijazah Sarjana muda Kejuruteraan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya
  • Ijazah sarjana muda perakaunan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya
  • Ahli penuh badan - badan Iktisas Perakaunan yang diiktiraf oleh kerajaan
  • Ijazah Sarjana muda perakaunan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan seta menjadi Ahli penuh badan -  badan Iktisas Perakaunan yang diiktiraf oleh kerajaan
  • Ahli penuh Institut Akauntan Malaysia
 • Bahasa Melayu : Calon - calon bagi lantikan hendaklah memiliki kepujian (sekurang - kurangnya GRED C) dalam subjek bahasa Melayu pada peringkat Sijil pelajaran Malaysia / Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.Catatan :
 • Iklan Jobs 2017 MARA Tarikh tutup : 27 Januari 2017


Bagaimana anda berminat dengan jawatan kosong di MARA Malaysia ?Jika anda berminat dengan jawatan kosong terkini Bulan Januari 2017 ini yaitu yang memberikan maklumat kepada anda tentang : Jawatan Kosong Majlis Amanah Rakyat, Sila hantar Sebarang Lamaran SECARA TALIAN (ONLINE) di laman sesawang dibawah ini :
Pautan : Jawatan Kosong MARA

Untuk Peroleh iklan jawatan kosong terkini bulan Jun 2018 lainnya sila ikuti link kami yang ada dibawah ini. Disamping itu anda juga bisa mendaftarkan Email anda kepada kami untuk peroleh Update Iklan Jawatan Kosong terkini dari kami baik jawatan kosong berkanun, kerajaan atau jawatan kosong swasta serta kerani secara GRATIS atau anda juga bisa mengikuti Fanspage kami di Facebook yang juga selalu update iklan jawatan kosong terkini 2018 setiap harinya. Terimakasih atas lawatannya dan semoga sukses peroleh Jobs yang anda inginkan.

= JOM LANGGAN IKLAN JAWATAN KOSONG TERKINI =

Sila Daftar Emel anda untuk Peroleh dari kami secara PERCUMA / GRATISS
jawatanter ( Iklan Jawatan Kosong Terkini Jun 2018 )
Jangan lupa silahkan bantu kami menyebarluaskan iklan jawatan kosong terkini bulan Jun 2018 ini, Agar rakan, saudara atau keluarga anda yang kesulitan mencari jawatan kosong bisa mengetahui iklan jawatan kosong hari ini dan cepat memperoleh jobs, yaitu cukup dengan :
 • "KLIK" tombol "G+1" ==>
 • "Recommend" dan "Share" ==>
 • "Follow@iklan_jawatan" ==>
jangan lupa meletakan link www.jawatanter.com sebagai sumber iklan.

No comments:

Post a Comment