Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA)Kerajaan Swasta Terkini Jun 2018

Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA)

www.jawatanter.com menyediakan perkhidmatan PERCUMA kepada pengguna portal. Tiada sebarang bentuk pembayaran atau yuran dikenakan secara langsung atau tidak langsung, di dalam mana-mana permohonan, pendaftaran atau apa jua keadaan.

Iklan Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) - Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (LKTP) atau Federal Land Development Authority (FELDA) adalah satu agensi kerajaan Malaysia yang menangani penempatan semula penduduk luar bandar yang miskin ke kawasan-kawasan yang baru dibangun agar meningkatkan taraf ekonomi mereka. Agensi ini menumpukan kepada pembukaan ladang-ladang pekebun kecil untuk tanaman kontan. Untuk meningkatkan kinerja serta mencapai visi misi nya, Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) mebutuhkan sumber daya manusia dengan membuka Jawatan Kosong Terkini untuk bergabung menjadi bagian dari FELDA melalui Rekrutmen Jobs Terkini Berkanun FELDA sebagai berikut :Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) - Skim-skim FELDA tidak hanya dikhaskan untuk membantu orang Melayu miskin malah beberapa buah Felda terawal seperti Felda LBJ dan Felda Lurah Bilut menerima peneroka pelbagai kaum sperti kaum Cina dan kaum India, begitu juga Felda di Sabah dan Sarawak yang mana peneroka terdiri dari pelbagai kaum dan keturunan yang membentuk sebilangan besar penduduk Malaysia. Sehingga tahun 2000, FELDA mengusahakan tanah sebanyak 9,000 kilometer persegi, kebanyakannya ladang kelapa sawit. Walaupun objektif utama FELDA adalah untuk mengurangkan kemiskinan di luar bandar melalui petempatan semula, ia dilaporkan juga memegang kepentingan minoriti dalam sebilangan bank utama Malaysia.

Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) telah berkembang dalam memenuhi cabaran dan tuntutan masyarakat. Dalam usaha meningkatkan kualitas yang ada di Malaysia, Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) mementingkan tenaga kerja sebagai sebahagian tulang belakang untuk mencapai misi dan visinya. Untuk itu Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) mencari pemuda - pemudi terbaik yang sangat cekap dan bermotivasi diri untuk mengisi Iklan jawatan kosong terkini 2016.

Dalam rangka memperluaskan jaringan jobs jawatan kosong terkini November 2016 dan untuk memenuhi keperluan sumber daya manusia Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) di Jawatan Terkini kedudukan : PELUANG KERJAYA JAWATAN KOSONG

Pada hari ini bulan November 2016 Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) kembali membuka kesempatan berkarir atau membuka Iklan Jawatan Kosong Terkini Bulan November 2016 untuk lulusan terbaru dengan kelayakan sebagai berikut :

Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Tanah PersekutuanPeluang Kerjaya :

Permohonan adalah dipelawa daripada WARGANEGARA MALAYSIA yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan berikut :

JAWATAN : PENYELIA RANCANGAN TANAH

TARAF JAWATAN : KONTRAK


SKOP FUNGSI DAN BIDANG TUGAS :
 • Membantu dalam penyediaan data dan maklumat kebun untuk perancangan Program Kerja Tahunan Rancangan.
 • Menyelia kerja-kerja kontrak pembangunan utama untuk pembukaan rancangan tanah meliputi kawasan seluas 500 ekar.
 • Menyelia dan mengawasi kerja-kerja pembangunan ladang sawit/getah yang dilaksanakan oleh pemborong.
 • Menyelia dan mengawasi kerja-kerja kebersihan kebun (merumput) serta kerja-kerja penuaian sawit/ penurisan getah/ pembajaan yang dijalankan oleh pemborong/ peneroka.
 • Menyelia dan mengawasi aktiviti penggunaan racun makhluk perosak ke atas tanaman.
 • Membimbing serta memberi tunjuk ajar kepada peneroka mengenai kawalan mutu hasil, teknik pembajaan yang betul dan penggunaan racun kimia yang sesuai dengan keadaan ladang.
 • Menyelaras aktiviti peneroka dalam kegiatan pembangunan keusahawanan.SYARAT LANTIKAN :
 • Warga Negara Malaysia
 • Lelaki Sahaja
 • Berumur antara 18 - 35 tahun pada saat tarikh tutup jawatan.
 • Kelulusan :
  • Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelayakan yang di iktiraf setara dengan nya oleh kerajaan
  • Kepujian (sekurang - kurang nya Gred C) dalam Subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau Kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.Catatan :
 • Iklan Jobs 2016 FELDA Tarikh tutup : 28 Oktober 2016


Bagaimana anda berminat dengan jawatan kosong di FELDA Malaysia ?Jika anda berminat dengan jawatan kosong terkini Bulan November 2016 ini yaitu yang memberikan maklumat kepada anda tentang : Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan, Sila hantar Sebarang Lamaran SECARA TALIAN (ONLINE) di laman sesawang dibawah ini  :

Pautan : Jawatan Kosong FELDA

Untuk Peroleh iklan jawatan kosong terkini bulan Jun 2018 lainnya sila ikuti link kami yang ada dibawah ini. Disamping itu anda juga bisa mendaftarkan Email anda kepada kami untuk peroleh Update Iklan Jawatan Kosong terkini dari kami baik jawatan kosong berkanun, kerajaan atau jawatan kosong swasta serta kerani secara GRATIS atau anda juga bisa mengikuti Fanspage kami di Facebook yang juga selalu update iklan jawatan kosong terkini 2018 setiap harinya. Terimakasih atas lawatannya dan semoga sukses peroleh Jobs yang anda inginkan.

= JOM LANGGAN IKLAN JAWATAN KOSONG TERKINI =

Sila Daftar Emel anda untuk Peroleh dari kami secara PERCUMA / GRATISS
jawatanter ( Iklan Jawatan Kosong Terkini Jun 2018 )
Jangan lupa silahkan bantu kami menyebarluaskan iklan jawatan kosong terkini bulan Jun 2018 ini, Agar rakan, saudara atau keluarga anda yang kesulitan mencari jawatan kosong bisa mengetahui iklan jawatan kosong hari ini dan cepat memperoleh jobs, yaitu cukup dengan :
 • "KLIK" tombol "G+1" ==>
 • "Recommend" dan "Share" ==>
 • "Follow@iklan_jawatan" ==>
jangan lupa meletakan link www.jawatanter.com sebagai sumber iklan.

No comments:

Post a Comment