Jawatan Kosong Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM)Kerajaan Swasta Terkini Jun 2018

Jawatan Kosong Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM)

www.jawatanter.com menyediakan perkhidmatan PERCUMA kepada pengguna portal. Tiada sebarang bentuk pembayaran atau yuran dikenakan secara langsung atau tidak langsung, di dalam mana-mana permohonan, pendaftaran atau apa jua keadaan.

Jawatan Kosong Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM)
Jawatan Kosong Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) - Majlis Peperiksaan Malaysia ialah sebuah Badan Berkanun di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia. Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) yang ditubuhkan pada 1 Februari 1980 di bawah Akta Majlis Peperiksaan Malaysia. Matlamat penubuhan MPM adalah untuk mengelolakan peperiksaan-peperiksaan tertentu dan semua perkara lain yang perlu atau bersampingan dengan peperiksaan-peperiksaan itu. Peperiksaan yang diwartakan ialah peperiksaan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) yang mula dilaksanakan pada tahun 1982 untuk menggantikan peperiksaan Higher School Certificate (HSC) dan Sijil Tinggi Persekolahan (STP) yang dikendalikan oleh University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES).Iklan Jawatan Kosong Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) - Sejak MPM ditubuhkan, bidang tugas MPM yang pada mulanya hanya mengendalikan peperiksaan STPM telah diperluas. Pada tahun 1999, MPM telah dipertanggungjawabkan untuk mengendalikan Malaysian University English Test (MUET). Ujian ini wajib diduduki oleh semua pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran ke institusi pengajian tinggi awam (IPTA). Mulai tahun 2003, MPM telah diamanahkan untuk mengendalikan peperiksaan Penilaian Tahap Kecekapan (PTK) bagi anggota perkhidmatan pelajaran Kementerian Pelajaran Malaysia di bawah Sistem Saraan Malaysia (SSM) sehingga peperiksaan ini dimansuhkan pada 1 Januari 2011. Di samping itu, MPM juga telah mengendalikan Malaysian Information Technology Examination (MITPE) bagi pihak Multimedia Technology Enhancement Operations Sdn. Bhd. (METEOR).

Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) telah berkembang dalam memenuhi cabaran dan tuntutan masyarakat. Dalam usaha meningkatkan kualitas Hasil Dalam Negeri yang ada di Malaysia, Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) mementingkan tenaga kerja sebagai sebahagian tulang belakang untuk mencapai misi dan visinya. Untuk itu Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) mencari pemuda - pemudi terbaik yang sangat cekap dan bermotivasi diri untuk mengisi Iklan jawatan kosong terkini 2016.

Dalam rangka memperluaskan jaringan jobs jawatan kosong terkini September 2016 dan untuk memenuhi keperluan sumber daya manusia Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) di Jawatan Terkini kedudukan : PELUANG KERJAYA JAWATAN KOSONG

Pada hari ini bulan September 2016 Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) kembali membuka kesempatan berkarir atau membuka Iklan Jawatan Kosong Terkini Bulan September 2016 untuk lulusan terbaru dengan kelayakan sebagai berikut :


Jawatan Kosong Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM)


Peluang Kerjaya :

Majlis Peperiksaan Malaysia ialah sebuah Badan Berkanun di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia ingin mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan-jawatan tetap/kontrak seperti berikut :

PEGAWAI PEPERIKSAAN (DG41) = 4 Orang


A. SYARAT LANTIKAN :
 • Ijazah Sarjana Muda serta Diploma Pendidikan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan/luar negara atau kelayakan
 • yang diiktiraf setaraf dengannya; atau
 • Ijazah Sarjana Muda Dengan Pendidikan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan/luar negara.
 • Pengkhususan dalam bidang Information and Communications Technology (ICT), Bahasa Melayu, Bahasa Arab, Bahasa Inggeris, atau Pengajian Perniagaan.


B. CARA MEMOHON :
 • Borang Permohonan MPM 1 dicetak sendiri, Muat turun Borang DISINI. Ket : Borang ini juga boleh difotostat.
 • Semua permohonan hendaklah disertakan dengan : 
  • sekeping gambar ukuran pasport, 
  • salinan sijil persekolahan, dan lain-lain sijil berkaitan
  • salinan kad pengenalan.
 • Pegawai yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan/Badan Berkanun/Pihak Berkuasa Tempatan hendaklah mengemukakan permohonan melalui Ketua Jabatan
 • masing-masing berserta dengan salinan Kenyataan Perkhidmatan dan Laporan Nilaian Prestasi Tahunan yang terkini.
 • Nama jawatan yang dipohon hendaklah ditulis pada sudut atas sebelah kiri sampul surat.Catatan :
 • Iklan Jobs 2016 MPM Malaysia Tarikh tutup : 08 September 2016
 • Hanya pemohon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk sesi temuduga.
 • Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas enam (6) bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya. Tiada makluman secara bersurat akan dikeluarkan oleh pihak Majlis Peperiksaan Malaysia bagi permohonan yang tidak berjaya.
 • Sebarang permohonan yang lewat, tidak lengkap, dan tidak mematuhi syarat akan ditolak dan dianggap tidak berjaya.


Bagaimana anda berminat dengan jawatan kosong di MPM Malaysia ?

Jika anda berminat dengan jawatan kosong terkini Bulan September 2016 ini yaitu yang memberikan maklumat kepada anda tentang : Jawatan Kosong Majlis Peperiksaan Malaysia, Sila hantar Sebarang Lamaran via KURIR/POS ke alamat dibawah ini:Ketua Eksekutif
Majlis Peperiksaan Malaysia
Persiaran 1, Bandar Baru Selayang
68100 BATU CAVES
Selangor Darul Ehsan
(u.p: Bahagian Khidmat Pengurusan)


Pautan : Jawatan MPM

Untuk Peroleh iklan jawatan kosong terkini bulan Jun 2018 lainnya sila ikuti link kami yang ada dibawah ini. Disamping itu anda juga bisa mendaftarkan Email anda kepada kami untuk peroleh Update Iklan Jawatan Kosong terkini dari kami baik jawatan kosong berkanun, kerajaan atau jawatan kosong swasta serta kerani secara GRATIS atau anda juga bisa mengikuti Fanspage kami di Facebook yang juga selalu update iklan jawatan kosong terkini 2018 setiap harinya. Terimakasih atas lawatannya dan semoga sukses peroleh Jobs yang anda inginkan.

= JOM LANGGAN IKLAN JAWATAN KOSONG TERKINI =

Sila Daftar Emel anda untuk Peroleh dari kami secara PERCUMA / GRATISS
jawatanter ( Iklan Jawatan Kosong Terkini Jun 2018 )
Jangan lupa silahkan bantu kami menyebarluaskan iklan jawatan kosong terkini bulan Jun 2018 ini, Agar rakan, saudara atau keluarga anda yang kesulitan mencari jawatan kosong bisa mengetahui iklan jawatan kosong hari ini dan cepat memperoleh jobs, yaitu cukup dengan :
 • "KLIK" tombol "G+1" ==>
 • "Recommend" dan "Share" ==>
 • "Follow@iklan_jawatan" ==>
jangan lupa meletakan link www.jawatanter.com sebagai sumber iklan.

No comments:

Post a Comment