Jawatan Kosong Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM)Kerajaan Swasta Terkini Jun 2018

Jawatan Kosong Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM)

www.jawatanter.com menyediakan perkhidmatan PERCUMA kepada pengguna portal. Tiada sebarang bentuk pembayaran atau yuran dikenakan secara langsung atau tidak langsung, di dalam mana-mana permohonan, pendaftaran atau apa jua keadaan.

Jawatan Kosong Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM)
Jawatan Kosong Terkini Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) - Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) adalah pasukan udara di dalam Angkatan Tentera Malaysia. Pasukan ini ditugaskan untuk mempertahankan ruang udara Malaysia dan dilengkapkan dengan pesawat-pesawat pejuang dan pengangkut. Untuk meningkatkan kinerja serta mencapai visi misi nya, Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) mebutuhkan sumber daya manusia dengan membuka Jawatan Kosong Terkini untuk bergabung menjadi bagian dari Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) melalui Rekrutmen Jobs Terkini TUDM sebagai berikut :


Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) telah berkembang dalam memenuhi cabaran dan tuntutan masyarakat. Dalam usaha meningkatkan kualitas Pelayanan di Malaysia, Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) mementingkan tenaga kerja sebagai sebahagian tulang belakang untuk mencapai misi dan visinya. Untuk itu Nestle mencari pemuda - pemudi terbaik yang sangat cekap dan bermotivasi diri untuk mengisi Iklan jawatan kosong terkini 2016.

Dalam rangka memperluaskan jaringan jobs jawatan kosong terkini Januari 2016 dan untuk memenuhi keperluan sumber daya manusia Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) di Jawatan Terkini kedudukan: PELUANG KERJAYA JAWATAN KOSONG

Pada hari ini bulan Januari 2016 Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) kembali membuka kesempatan berkarir atau membuka Iklan Jawatan Kosong Terkini Bulan Januari 2016 untuk lulusan terbaru dengan kelayakan sebagai berikut :

Jawatan Kosong Terkini Tentera Udara Diraja Malaysia


Prospek Kerjaya : PERAJURIT MUDA UDARA SIRI 55/16

Peluang  keemasan  kepada  belia  negara  untuk  menjadi  salah seorang  warga  Tentera  Udara Dir
aja Malaysia (TUDM) melalui kemasukan sebagai anggota Lain - Lain Pangkat (LLP) di dalam pelba
gai bidang kepakaran dan cawangan.

KELAYAKAN

Pemohon yang memenuhi kelayakan seperti berikut akan dipertimbangkan untuk perlantikan kepangkat
Perajurit Muda Udara (PjM U) dan mengikuti Latihan Asas Ketenteraan :

1. Syarat Akademik.

Pemohon memenuhi salah satu daripada syarat akademik berikut :

a. Skim SPM.


Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh  Kerajaan  dengan  mendapat Kepujian dalam  mata  pelajaran Bahasa Melayu, Matematik dan Salah Satu Mata Pelajaran Sains (Sains/Sains Tambahan/Fizik/Kimia/Biologi/Matematik Tambahan); serta Lulus dalam mata pelajaran Bahasa Inggeris. [Gaji Permulaan : RM1,137.00]


b. Skim  SKM.


Sijil  Kemahiran  Malaysia  (SKM)  Tahap  2 dan ke atas dalam bidang tertentu; dan mendapat Kepujian dalam mata pelajaran Bahasa  Melayu Matematik dan Salah Satu Mata Pelajaran Sains (Sains/Sains Tambahan/Fizik/Kimia/Biologi/Matematik Tambahan); serta Lulus dalam mata pelajaran Bahasa Inggeris di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). [Gaji Permulaan : RM1,202.84]


c. Skim  Diploma.

Diploma  dalam  Bidang  Kejuruteraan* (Rujuk Jadual Senarai Diploma Kejuruteraan) dan mendapat Kepujian dalam mata pelajaran Bahasa Melayu, Matematik dan Salah Satu Mata Pelajaran Sains (Sains/Sains Tambahan/Fizik/Kimia/Biologi/Matematik Tambahan); serta Lulus dalam mata pelajaran Bahasa Inggeris di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). [Gaji Permulaan : RM1,899.07].

Diploma hendaklah  disahkan  pengiktirafan setaraf dengan Diploma Kejuruteraan oleh  JPA. Keutamaan akan diberikan kepada graduan dari Politeknik dan IPTA.

  Catatan :
  • Iklan Jobs 2016 TUDM Tarikh tutup : Januari 2016
  • Muat Turun Pengumuman lengkap : DISINI

  Bagaimana anda berminat dengan jawatan kosong di TUDM ?

  Jika anda berminat dengan jawatan kosong terkini Bulan Januari 2016 ini yaitu yang memberikan maklumat kepada anda tentang : Iklan Jawatan Kosong Terkini 2016 Tentera Udara Diraja Malaysia, Silakan hantar Sebarang Lamaran sila GERBANG ONLINE di laman sesawang dibawah ini  :


  Pautan

  Untuk Peroleh iklan jawatan kosong terkini bulan Jun 2018 lainnya sila ikuti link kami yang ada dibawah ini. Disamping itu anda juga bisa mendaftarkan Email anda kepada kami untuk peroleh Update Iklan Jawatan Kosong terkini dari kami baik jawatan kosong berkanun, kerajaan atau jawatan kosong swasta serta kerani secara GRATIS atau anda juga bisa mengikuti Fanspage kami di Facebook yang juga selalu update iklan jawatan kosong terkini 2018 setiap harinya. Terimakasih atas lawatannya dan semoga sukses peroleh Jobs yang anda inginkan.

  = JOM LANGGAN IKLAN JAWATAN KOSONG TERKINI =

  Sila Daftar Emel anda untuk Peroleh dari kami secara PERCUMA / GRATISS
  jawatanter ( Iklan Jawatan Kosong Terkini Jun 2018 )
  Jangan lupa silahkan bantu kami menyebarluaskan iklan jawatan kosong terkini bulan Jun 2018 ini, Agar rakan, saudara atau keluarga anda yang kesulitan mencari jawatan kosong bisa mengetahui iklan jawatan kosong hari ini dan cepat memperoleh jobs, yaitu cukup dengan :
  • "KLIK" tombol "G+1" ==>
  • "Recommend" dan "Share" ==>
  • "Follow@iklan_jawatan" ==>
  jangan lupa meletakan link www.jawatanter.com sebagai sumber iklan.

  No comments:

  Post a Comment