Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA)Kerajaan Swasta Terkini Jun 2018

Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA)

www.jawatanter.com menyediakan perkhidmatan PERCUMA kepada pengguna portal. Tiada sebarang bentuk pembayaran atau yuran dikenakan secara langsung atau tidak langsung, di dalam mana-mana permohonan, pendaftaran atau apa jua keadaan.

Iklan Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) - Lembaga Kemajuan Johor Tenggara atau ringkasnya KEJORA adalah salah sebuah agensi badan berkanun di bawah Kementerian Kemajuan Luar Bandar Dan Wilayah (KKLW) Malaysia yang berfungsi sebagai agen Pembangunan Wilayah bagi kawasan Tenggara Negeri Johor. Pembahagian wilayah meliputi 16% kawasan Negeri Johor dengan jumlah keluasan 300,111 hektar. Ianya terbahagi kepada 2 wilayah kecil iaitu Johor Tengah (149,009 hektar) dan Pengerang (151,356 hektar). Terletak di dua daerah iaitu Kota Tinggi (75%) dan Kluang (25%).
Penubuhan KEJORA :
 • Ditubuhkan pada 1 Jun 1972 di bawah Akta Parlimen 75
 • Akta Lembaga Kemajuan Johor Tenggara
 • Enakmen Bil. 7/1972 Enakmen Kejora
 • Enakmen Lembaga Kemajuan Johor Tenggara 1972

Objektif
 • Mengurangkan ketidakseimbangan ekonomi
 • Mewujudkan peluang-peluang pekerjaan
 • Mempercepatkan pertumbuhan ekonomi

Peranan
 • Memaju dan menggalakkan ekonomi dan sosial
 • Membantu dan mengusahakan pembangunan ekonomi dan sosial
 • Pembangunan tempat tinggal
 • Pembangunan pertanian
 • Pembangunan perusahaan
 • Pembangunan perdagangan
 • Mengawal dan menyelaras perlaksanaan aktiviti ekonomi dan sosial


VISI

Menjadikan Wilayah KEJORA Makmur dan Sejahtera pada Tahun 2020.

MISI

Menerajui pembangunan Wilayah Johor Tenggara melalui pemerkasaan Modal Insan dan Pemapanan Ekonomi secara Strategik dan Berkesan.

OBJEKTIF

Objektif KEJORA berdasarkan kepada tiga objektif “Dasar Ekonomi Baru” iaitu mengurangkan ketidakseimbangan ekonomi, mewujudkan peluang-peluang pekerjaan dan mempercepatkan pertumbuhan ekonomi di Wilayah Johor Tenggara.

Pautan : http://www.kejora.gov.my/

Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) telah berkembang dalam memenuhi cabaran dan tuntutan masyarakat. Dalam usaha meningkatkan kualitas perkhidmatan di Malaysia, Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) mementingkan tenaga kerja sebagai sebahagian tulang belakang untuk mencapai misi dan visinya. Untuk itu Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) mencari pemuda - pemudi terbaik yang sangat cekap dan bermotivasi diri untuk mengisi Iklan jawatan kosong terkini 2016.

Dalam rangka memperluaskan jaringan jobs jawatan kosong terkini November 2016 dan untuk memenuhi keperluan sumber daya manusia Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) di Jawatan Terkini kedudukan : PELUANG JAWATAN KOSONG

Pada hari ini bulan November 2016 Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) kembali membuka kesempatan berkarir atau membuka Iklan Jawatan Kosong Terkini Bulan November 2016 untuk lulusan terbaru dengan kelayakan sebagai berikut :

Jawatan Kosong Terkini Lembaga Kemajuan Johor Tenggara 
Jawatan

LEMBAGA KEMAJUAN JOHOR TENGGARA (KEJORA)

Warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh iklan adalah dipelawa memohon jawatan-jawatan sebagaimana di bawah.


1. PENOLONG PEGAWAI SENIBINA GRED JA29

SYARAT-SYARAT LANTIKAN :
 • Calon-calon bagi lantikan hendaklah berumur tidak kurang dari 18 tahun dari tarikh tutup iklan dan tidak lebih dari 54 tahun pada tarikh lantikan.
 • Sijil :
  • Sijil dalam bidang seni bina yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada politeknik tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
  • Diploma dalam bidang senibina yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
 • Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.


2. PEMANDU KENDERAAN GRED H11

SYARAT-SYARAT LANTIKAN :
 • Calon-calon bagi lantikan hendaklah berumur tidak kurang dari 18 tahun dari tarikh tutup iklan dan tidak lebih dari 54 tahun pada tarikh lantikan.
 • Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan;
 • lesen memandu Kelas D/E/E1/E2/F/G/H/I yang dikeluarkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan [kecuali lesen memandu dalam tempoh percubaan (P) ]; dan
 • berkebolehan memandu, mengendali dan menyenggara kenderaan berkenaan yang diliputi oleh skim perkhidmatan ini.
 • Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.Catatan :
 • Iklan Jobs 2015 Lembaga Kemajuan Johor Tenggara Tarikh tutup : 17 November 2016Bagaimana anda berminat dengan jawatan kosong di Lembaga Kemajuan Johor Tenggara ?


Jika anda berminat dengan jawatan kosong terkini Bulan November 2016 ini yaitu yang memberikan maklumat kepada anda tentang : Iklan Jawatan Kosong Terkini Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA), Sila buat Permohonan melalui Laman Web KEJORA dialamat  :CARA MEMOHON
 1. Permohonan hanya boleh dibuat melalui Laman Web resmi KEJORA di alamat www.kejora.gov.my iaitu pada pautan e-Perjawatan atau di alamat http://eperjawatan.kejora.gov.my
 2. Permohonan daripada pegawai yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan hendaklah membawa surat sokongan Ketua Jabatan masing-masing dengan melampirkan Laporan Sulit dan Penyata Perkhidmatan yang terkini semasa menghadiri temuduga.
 3. Hanya Calon Yang Layak Selepas Tapisan Sahaja Akan Dipanggil Untuk Ditemuduga.
 4. Maklumat lanjut syarat lantikan, iklan jawatan KEJORA terkini bulan Jun hingga Julai 2015, dan cara permohonan online sila rujuk laman web KEJORA disini.Untuk Peroleh iklan jawatan kosong terkini bulan Jun 2018 lainnya sila ikuti link kami yang ada dibawah ini. Disamping itu anda juga bisa mendaftarkan Email anda kepada kami untuk peroleh Update Iklan Jawatan Kosong terkini dari kami baik jawatan kosong berkanun, kerajaan atau jawatan kosong swasta serta kerani secara GRATIS atau anda juga bisa mengikuti Fanspage kami di Facebook yang juga selalu update iklan jawatan kosong terkini 2018 setiap harinya. Terimakasih atas lawatannya dan semoga sukses peroleh Jobs yang anda inginkan.

= JOM LANGGAN IKLAN JAWATAN KOSONG TERKINI =

Sila Daftar Emel anda untuk Peroleh dari kami secara PERCUMA / GRATISS
jawatanter ( Iklan Jawatan Kosong Terkini Jun 2018 )
Jangan lupa silahkan bantu kami menyebarluaskan iklan jawatan kosong terkini bulan Jun 2018 ini, Agar rakan, saudara atau keluarga anda yang kesulitan mencari jawatan kosong bisa mengetahui iklan jawatan kosong hari ini dan cepat memperoleh jobs, yaitu cukup dengan :
 • "KLIK" tombol "G+1" ==>
 • "Recommend" dan "Share" ==>
 • "Follow@iklan_jawatan" ==>
jangan lupa meletakan link www.jawatanter.com sebagai sumber iklan.

No comments:

Post a Comment